Захисники України вітають чорноморців з Новим роком

30 декабря 12:00 881 0
Захисники України вітають чорноморців з Новим роком
Місто

Немає нічого більш традиційного в новорічні свята, ніж привітання. В ці дні мешканці Чорноморська почують безліч гарних слів і побажань від рідних, друзів, колег і, — куди ж без них — політиків і чиновників.

Перший інформаційний портал вирішив трохи додати різноманіття до цієї традиції і зібрати привітання від тих, завдяки кому цей Новий 2024 рік взагалі можливий. Це наші захисники і захисниці - воїни ЗСУ.

Ми звернулись до тих, кого наші читачі вже знають завдяки відвертим інтерв’ю - вони з радістю відгукнулись, хоча їх будні зовсім не схожі на ті, де є гомін та ажіотаж на ринках та в супермаркетах в очікуванні святкового столу і гостей.

Парамедик Олександра Чорна прямо з Херсонщини, де рятує поранених бійців і, опосередковано, — наші свята в родинному колі.

“Дорогі мої чорноморці!

Хочу привітати усіх з Новим роком і побажати, щоб в 2024 році кожен з вас мав ще більше наснаги і сил для боротьби з ворогом. Нам потрібен надійний тил, готовий підтримувати і допомагати виборювати нашу свободу і незалежність, аби скоріше здобути перемогу и будувати краще майбутнє під мирним небом.

Наша сила в єдності, тому єднаймося задля головної мети на 2024 рік - перемоги.

Зараз кожен рік, кожен місяць, кожен день, кожна година є вирішальною для України та для всіх нас.

Тому всі маємо залишатись сильними та ще більше єднатися!

Чого і бажаю усім українцям! З Новим 2024 роком! Роком нових викликів і нових можливостей!”

Артиллерист Олег Кошолапенко, який отримав важке поранення ще влітку. Його вітання до чорноморців дуже лаконічне, бо записував його одразу після важкої операції.

“Вітаю мешканців рідного міста! Можу в Новому році побажати тільки Перемоги. І мати сміливість тиснути на владу заради допомоги Збройним Силам!”

Наступне привітання мешканцям Чорноморська записав відомий ще з часів АТО Віталій Будиленко з позивним “Йож”. Зустрічати 2024 рік він буде з побратимами на Миколаївському напрямку.

“Чорноморці!

Від щирого серця, ясними думками та головою в шапці, хочу привітати вас з Новим роком!

Побажати всім нам Перемоги, мирного, відкритого неба відбудованої України.

Хай скоріше повернуться до дому всі наші рідні та знайомі, цілими та здоровими.

Дякую всім волонтерам та небайдужим українцям за підтримку, за кожну гривню, за поміч у боротьбі проти ворога. Слава Україні!”

Герой вересневого інтерв’ю командир роти 47-ї бригади Микола Мельник зараз перебуває на реабілітації в Київській області. Захисник втратив ногу в війні з загарбниками і тепер чекає на встановлення сучасного протеза.

“Всім землякам хочу побажати здоров’я, Перемоги і внутрішньої хоробрості, тому що всіх чекає доволі складний і важкий рік. А головне — не втрачати зв’язок з реальністю і власною совістю. Тому що, як казали в радянські часи: “Совесть - лучший контролер”, так і зараз нічого не змінилось.

Можна скільки завгодно вважати себе патріотом, громадянином свого міста, навіть емоційно махати руками в залі Чорноморської міської ради, а по факту залишатись звичайним ухилянтом, який маючи сили та натхнення, просто боїться йти захищати свою Батьківщину.

Всіх обіймаю, а деяких навіть цілую!”

І прямо з окопів чорноморців вітає з новорічними вітаннями Євген Цимбалістий. Насправді воїн зізнався, що настільки відвик від цивільного життя, що зовсім не відчуває наближення свят. Втім, можливість звернутись до мешканців рідного міста надихнула нашого героя, і він записав майже передноворічний тост.

“Бажаю всім нефільтрованого, а також здоров’я! Щоб народжували діток, щоб вони росли та радували батьків, прикрашали наше місто, поважали нашу країну. Бо все має бути гарним і чемним, як в Україні, а не в якомусь “оркостані”.

Але для цього тим громадянам, хто зараз в тилу, треба усвідомити власну роль у загальній Перемозі. Саме ви маєте вимагати від політиків і можновладців звіти про їхню роботу, не обкрадати власних виборців. Не треба боятись, саме так ви покажете, що поважаєте нашу роботу на війні проти загарбників.

І ще, дуже важливе побажання у Новий рік — щоб всі, хто чекає своїх, дочекався. І головне — щоб чекали. Бо для кожного бійця дуже важливо, що його кохають, цінують те, що він робить, що він комусь потрібний. Але, на жаль, зради і втома від очікувань стає буденністю, це жахливо.

Най у дружин вистачає сил дочекатись своїх коханих, тоді і у них буде потужна мотивація захищати рідний дім, родину, повернутись додому живим.

З Новим роком, чорноморці!”


Насправді тих, хто пішов захищати Батьківщину, ризикуючи життям, здоров’ям, відмовившись від теплих затишних свят, набагато більше. Ми не знаємо всіх, але ми у беззаперечному боргу перед кожним.

Чорноморці вдячні захисникам, розуміють, що без них — наших справжніх чоловіків та найсміливіших в світі жінок — не було б і мови про прикрашені ялинки, вічний салат олів’є та подарунки в цю новорічну ніч.

Ми бажаємо сил тим, хто в бою, міцного здоров’я тим, хто ночі і дні проводить в сирих окопах, одужання тим, хто лікується і абсолютно всім — скорішого настання Перемоги. Нехай роком Перемоги стане саме 2024 рік!

Читайте нас в Twitter та Telegram, підписуйтесь на сторінку в Instagram та дізнавайтесь новини першими

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно