У Чорноморську ветеран Другої світової відсвяткувала 99-річчя

11 мая 11:28 928 0
У Чорноморську ветеран Другої світової відсвяткувала 99-річчя
Місто

10 травня 2021 року ветеран Другої світової війни Нестеренко Ніна Онуфріївна відсвяткувала 99-річчя.

У 1941 році Ніні Онуфріївні було 19 років. Протягом двох років тоді ще зовсім молода дівчина жила в Савранському лісі в партизанському таборі, працюючи зв'язковою і виконуючи абсолютно різну роботу.

"Часто лагодила одяг, коли потрібно, була медсестрою і робила будь-яку необхідну роботу в загоні, поки наш табір "Буревісник" не виявили. Видала нас наша же людина ", - згадує учасниця бойових дій.

Жити довго у сім'ї Нестеренків в крові, але генетика виявилася безсилою перед війною: Ніна Онуфріївна втратила обох братів-льотчиків в 1943-му. Молодший загинув під час бомбардування аеродрому, а старший - не повернувся з бойового вильоту. Але пізніше доля подарувала їй двох синів, які тепер забезпечують матері гідну старість.

Після війни дівчина знайшла в собі сили почати нове життя, не боячись постійно освоювати нові професії. Швейний цех, пекарня, банк, а головне - постійний рух.

На питання про секрет довголіття, як і раніше відповідає, - здоровий спосіб життя і спорт. Ветеран робить 1000 кроків щодня (вдвічі менше, ніж торік), читає і гуляє на свіжому повітрі.

У свої 99 років Ніна Онуфрієвна відмінно виглядає. Волонтерам проекту "Герої поза часом" іменинниця сама відкрила двері і, як завжди посміхаючись, жваво підтримувала бесіду.

"Вчора приймала гостей з ранку до вечора, - ділиться вона. - Так приємно, що ви не забуваєте, вітаєте і пам'ятаєте ".

Перший інформаційний портал вітає іменинницю і з нетерпінням чекає, щоб написати про наступний ювілей, 100-річчя героя поза часом.

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно