Свято вишиванки 2019: як святкуватимуть чорноморці

15 мая 05:56 813 0
Свято вишиванки 2019: як святкуватимуть чорноморці
Анонси та оголошення

У четвер, 16 травня, в Україні відзначатимуть Всесвітній день вишиванки. До цього свята у Чорноморську традиційно відбудуться міські заходи, флешмоби та акції.

Свято вишиванки відзначають з 2006 року кожен третій четвер травня.

Отже, вже завтра міські заклади освіти візьмуть участь у арт-проекті "Школа у вишиванці". Креативні фото та відео викладатимуть у соціальні мережі. У такий спосіб День вишиванки єднає українців по всьому світу.

У суботу, 18 травня, у Чорноморську пройде вже традиційний Марш вишиванок.

Щороку організаторами маршу виступають ГО ветеранів та інвалідів АТО "Рапіра", ГО "Волонтерський рух "Толока", ГО “Просвіта” та волонтери міста.

Об 11.00 містяни зберуться біля виконкому, де розгорнуть 100-метровий прапор. Під спільне виконання Гімну України колона вирушить до Приморського парку, де всі разом зроблять спільне фото у вишиванках на Приморських сходах.

Нагадаємо, що 18 травня о 12.00 - загальнонаціональна хвилина мовчання в пам'ять жертв депортації кримськотатарського народу. Тож об 11:55 рух колони буде призупинено, а прапори приспустять.

Після ходи всі участники маршу отримають пам'ятні сувеніри: “Сюрприз, про який ми поки не скажемо”, - інтригують організатори.

Також біля колонади відбудеться презентація і продаж книг від Видавництво Старого Лева.

У рамках Маршу вишиванок говоритимуть і про важливе - усі охочі можуть взяти участь у розмові з доктором історичних наук Ігорем Сапожніковим щодо 75-річниці депортації кримських татар.

Читайте нас в Twitter и Telegram, подписывайтесь на Instagram и узнавайте новости первыми

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно