Притулок для тварин у Чорноморську планують будувати на новому місці

26 декабря 12:25 1099 0
Притулок для тварин у Чорноморську планують будувати на новому місці
Місто

На останній у 2021 року сесії міськради депутати забрали у МУЖКГ частину землі, яку розглядали під будівництво притулку для безхатніх тварин.

Новина обурила зоозахисні організації, які вже більше трьох років чекають на реалізацію проєкту, представленого ще Хмельнюком.

Нагадаємо, що у лютому 2018 року депутати одностайно підтримали Програму про регулювання чисельності собак, згідно з якою в Чорноморську мав з'явитися карантинний майданчик для безпритульних тварин.

А у листопаді 2018 року мер Чорноморська Валерій Хмельнюк представив візуалізацію притулку для тварин. Гроші на розробку проєкту було виділено із міського бюджету. Притулок тимчасового утримання бродячих тварин повинен був перебувати на виїзді з Чорноморська, в районі ЗАТ «Чорноморський завод автомобільних агрегатів» («Квант»).

У квітні 2021 року вже нова влада у Чорноморську повернулася до ідеї будівництва притулку для тварин. За словами начальника МУЖКГ Сергія Мизи, проект все ще вимагав доопрацювання, а фінансувати такий дорогий об'єкт планували за рахунок грантів, пожертвувань та співфінансування.

Однак на сесії міськради у грудні 2021 року депутати зробили крок назад — місто вирішило забрати у МУЖКГ землю, виділену під притулок.

За словами заступника мера Ігоря Сурніна, за три роки роботи над проєктом, МУЖКГ так і не отримали містобудівні умови та обмеження забудови передбачуваної земельної ділянки та не доопрацювали проєкт.

Наступного року, якщо проєкт пройде експертизу та отримає схвалення у відділі архітектури, йому можуть виділити місце в селі Малодолинське.

Читайте нас в Twitter і Telegram, підписуйтесь на Instagram та дізнавайтесь новини першими

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно