Мирний атом став гіршим за війну: у Чорноморську вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

14 декабря 01:54 600 0
Мирний атом став гіршим за війну: у Чорноморську вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС
Місто

14 грудня у Чорноморську вшанували живих та померлих ліквідаторів радіаційного вибуху на атомній електростанції у Чорнобилі, яка сталася 35 років тому. Щоб збудувати саркофаг, здатний перервати потік смертельної енергії, з усього Радянського Союзу було скликано 600 тисяч рятувальників та цивільних фахівців. З них до сьогодні дожили лише 140 тисяч людей, 40 тисяч – інваліди.

“Одного дня з нашого Іллічівська викликали Юрія Остапчука, Володимира Катрюка, Володимира Коцарева, Володимира Чечуріна, Дмитра Кушніра, Олександра Кошкіна та мене. У живих залишився лише я…”, — виступив із промовою голова товариства постраждалих від наслідків Чорнобильської аварії Віктор Морозов.

Справді, ліквідаторів аварії Чорнобильської АЕС, як і ветеранів ВМВ, на жаль, щороку дедалі менше. Але для тих, хто живий, і для вдів уже померлих міська влада розробила програму, що дозволяє зробити життя літніх заслужених людей трохи легшим. Зокрема, щороку до бюджету закладається одноразова адресна допомога у розмірі 200 тисяч гривень, а також передбачена 50% знижка на комунальні тарифи, додаткові відпустки та оплата медикаментів.

“Зараз у Чорноморську на обліку стоїть 271 учасник ліквідації аварії на ЧАЕС. Матеріальні виплати розподілені між ними всіма. Проте у разі важких життєвих ситуацій інваліди 1 та 2 груп можуть отримати додаткову допомогу до 5 тисяч”, - розповів віце-мер Чорноморська Олександр Васильєв.

Перший інформаційний портал дякує всім, хто був змушений ризикувати своїм здоров'ям, благополуччям та життям, щоб виправити чужу помилку. Нехай день Чорнобильського апокаліпсису залишиться історією в житті не лише нашої країни, а й усього світу, щоб ніхто ніколи не знав тих жахів, яким протистояли герої і нашого Чорноморська теж!

Читайте нас в Twitter і Telegram, підписуйтесь на Instagram та дізнавайтесь новини першими

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно