Чорнобильській трагедії 35 років: в Чорноморську вшанували пам'ять жертв і рятувальників

26 апреля 08:33 508 0
Чорнобильській трагедії 35 років: в Чорноморську вшанували пам'ять жертв і рятувальників
Місто

Сьогодні, 26 квітня, виповнюється рівно 35 років з дня жахливої ​​за масштабами наслідків катастрофи: аварії на Чорнобильській АЕС. Міська влада Чорноморська на чолі з мером Василем Гуляєвим прийшли до пам'ятного знаку у сквері Праці з квітами і словами подяки ліквідаторам головної хімічної катастрофи ХХ століття.

«Разом з нами цей день вшановують не лише по всій Україні, а й в інших країнах світу, адже 26 квітня оголошено Міжнародним днем ​​пам'яті, - виступив ведучий офіційного заходу Максим Лобода. - У нашому місті також живуть учасники тих подій, і ми дякуємо кожному, хто проявив дива мужності і відваги, рятуючи планету від стихійного опромінення».

Крім теплих слів і подяк, чиновники міської ради нагадали, що герої-ліквідатори щорічно отримують матеріальні виплати, а вдовам тих, хто не дожив до 35-річчя свого подвигу, призначена одноразова премія в розмірі 1000 гривень.

Перший інформаційний портал висловлює свою глибоку повагу і вдячність як ліквідаторам з Чорноморська, так і тим, кого «життя розкидало» по всьому світу. Де б ви не були, ми пам'ятаємо про вашу самопожертву, про яку ще напишуть десятки книг і знімуть десятки фільмів. Ваш подвиг житиме вічно, як і найстрашніший урок про неприпустимість людської недбалості!

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно