Хмельнюк vs Василенко: чорноморці продовжують висувати кандидатів на звання почесного громадянина

02 апреля 07:35 1237 0
Хмельнюк vs Василенко: чорноморці продовжують висувати кандидатів на звання почесного громадянина
Місто

Міська рада Чорноморська продовжує приймати заявки з іменами кандидатів, які, на думку земляків, гідні звання почесного городянина. Так, напередодні депутат від політичної сили «Партія Шарія» Ірина Леконцева заявила, що разом з соратниками висунула до цієї номінації посмертно поетесу, журналіста і діяча освіти Ірину Василенко.

«Вона з 1987 року і до січня 2021 зробила величезний внесок у розвиток культури нашого міста. Під її керівництвом виросло не одне покоління розумних, талановитих людей. Я можу багато написати про цю дивовижну жінку, і ті, хто її знав дуже добре, прекрасно розуміють, що за життя вона не дозволила б висунути себе на це звання», - пояснила політик таке рішення.

Місцеві жителі, які знали Ірину Володимирівну особисто, жваво підтримали цю ідею, проте є і незгодні, переконані, що це почесне звання повинно бути присвоєно висунутому раніше екс-градоначальнику Валерію Хмельнюку, який залишив посаду в 2020 році.

Варто відзначити, що обидва номінанта стояли біля самих витоків становлення Іллічівська і всіляко сприяли його розвитку: кожен у міру сил і повноважень.

У свою чергу, прихильники нагородження Василенко характеризують її турботу про культурну і духовну спадщину міста як безкорисливу, а Хмельнюку закидають, що за роки служіння вірою і правдою чорноморцям, він зумів «заробити» більше 6 млн грн при офіційній зарплаті в 9 тисяч, обзавівся великим списком об'єктів нерухомості і примудрився потрапити в ТОП-10 українських корупціонерів, згідно з рейтингом НАПК.

Крім колишнього мера і діячки культури, кандидатом на почесного громадянина Чорноморська в цьому році став і Віталій Шум - доброволець, який загинув під час бойових дій на сході України. Його ім'я вже не вперше за останні роки висувають все патріотичні організації Чорноморська.

Повний список всіх номінантів конкурсу «Почесний громадянин» буде відомий вже 4 квітня.

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно