Більше ніяких ведмедів на велосипеді: Одеський цирк зобов'язали «звільнити» всіх звірів, але поки що марно

10 сентября 12:47 801 0
Більше ніяких ведмедів на велосипеді: Одеський цирк зобов'язали «звільнити» всіх звірів, але поки що марно
Місто

Цивілізовані країни світу давно припинили практику дресури тварин з метою розваг та циркових виступів. Україна повільно, але впевнено рухаэться в цьому напрямку, і жителі Чорноморська зіграли в цьому свою роль.

І ось вона - перша, нехай невелика але перемога! Одеському державному цирку вперше в нашій країні суд заборонив утримувати й експлуатувати диких тварин. Раніше таке радикальне рішення було прийнято для гастролюючих цирків-шапіто. І варто зазначити, що останні циркові програми в Чорноморську проходили без участі тварин, але з неменшим успіхом

"Застосувати до державного підприємства Одеський цирк заходи у вигляді заборони надання послуг, розміщення, використання, утримання диких тварин до повного усунення виявлених порушень, зазначених в акті перевірки природоохоронного законодавства Держекологічної інспекції в Одеській області", - зазначила суддя Одеського окружного адміністративного суду.

В адміністрації цирку на рішення суду планують подавати апеляцію, на це є 30 днів. А поки що жоден номер за участю тварин не скасовуватимуть

Проте дуже багато залежить саме від нас. Зоозахисники по всій Україні закликають дорослих не водити дітей в цирки з тваринами, пояснюючи, що ведмеді на велосипеді, грізний лев в рожевих рюшах і слон на пластиковій пірамідці - це не весело, не смішно і навіть не цікаво. Це насильство і страх, постійний стрес і безправ'я законних мешканців нашої планети.

4 жовтня відзначається Всесвітній день захисту тварин, і кожен з нас може пообіцяти собі більше ніколи не купувати квитки в цирк, де сміються зі слабких.

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно