Актори “Морська поліція. Чорноморськ” про зйомки, місто, їжу та місцевих

27 октября 11:18 5813 0
Актори “Морська поліція. Чорноморськ”  про зйомки, місто, їжу та місцевих
Люди

Цього місяця у Чорноморську добігають кінця зйомки іронічного екшн-детективу “Морська поліція. Чорноморськ”. Серіал знімає кінокомпанії Mamas Film Production для телеканалу ICTV.

Журналісти Першого інформаційного порталу Чорноморська завітали на знімальний майданчик, щоб дізнатися, як протягом 4 місяців знімальна група жила, проводила вільний час та в які екстремальні ситуації потрапляла.

Ми поспілкувалися з виконавцями головних ролей Юрієм Дяком та Григорієм Баклановим та лінійною продюсеркою проєкту Маргаритою Роздерій.

Про чорноморські фавели і вільний час

Зйомки серіала почалися з початку літа та тривали до жовтня 2021. Від самого початку планувалось, що 20 серій серіалу знімуть за літо, тож знімальний графік був дуже щільний, і навіть скупатися у Чорному морі вдалося лише у кадрі.

“Спершу ми думали, що накупаємося у Чорноморську, позасмагаємо, але графік був такий щільний, що засмагали лише у кадрі, — ділиться актор Григорій Бакланов. — Містом також не гуляли, але ми знімали по всьому Чорноморську і в околицях, тож помітити гарну природу і фактурні місця вдалося. Наприклад, дуже гарний Приморський парк з колонадою і видом на море”.
“У вільний час я спав або був на виставах у Києві. За усе літо три чи чотири рази був на пляжі, двічі мочив ноги”, — додає Юрій Дяк.

Найбільше вразили кіношників зруйновані курені і 114 причал, які знімальна група прозвала чорноморськими фавелами.

“Моторошні відчуття, коли ти розумієш, що все це зсувається в море”, — ділиться Юрій Дяк.

А от оцінити місцеву кухню актори встигли.

Найкраща доставка їжі та орендовані квартири у Чорноморську

Актор Григорій Бакланов поділився, що ще минулого літа, коли його дружина знімалася у Чорноморську в серіалі “Папік 2” закохані знайшли місця, де любили снідати чи вечеряти, тож вже на початку зйомок він знав найсмачніші місцини. “Тільки нам про це ніхто чомусь не розповів”, — жартує його колега Юрій Дяк.

“Протягом літа я снідав у Black List, замовляв доставку з кафе “Імбір”. Вечеряли у барі “Видихай” та кафе “Грізлі”, де ми навіть встигли зняти декілька епізодів”, — розповів Григорій.

На відміну від попередніх серіалів, зйомки яких проходили у Чорноморську, виконавці головних ролей, а також режисер і продюсер винаймали квартири у Чорноморську, а не в Одесі. Квартира, в якій жила продюсерка серіалу, стала місцем зйомок житла головної героїні, а сусіди з задоволенням були акторами масових сцен.

Місця, які впізнають чорноморці на екранах

У серіалі місцеві жителі впізнають не тільки вже відомі на всю Україну зруйновані курені. Кіношники багато фільмували на міському пляжі, у кафешках і, навіть, у порту.

Знімальним павільйоном стало приміщення санаторію “Чайка”, а от фасадом прокуратури на екрані буде вхід до ресторану готелю “Моряк”.

“Ми також знімали у Бурлачій Балці, на території рибного порту, на диких пляжах за містом. Один із головних героїв матиме дом на воді. Табір хіпі в нас на пляжі “Ветеран”. На узбережжі ми також зняли багато романтичних сцен. Нам взагалі здається, що ми вже тут як свої”, — говорить Маргарита Роздерій.

Про найважчі сцени

Щоб зняти серіал про пригоди патрульних поліцейських на воді, команда зважилася на складні технологічні зйомки з трюками і погонями у відкритому морі. Для українського серіального виробництва це в новинку, тож найважчини сценами, зізнається команда, були саме зйомки у морі.

“Сцени на воді були найважчі, бо вода диктує свої умови, до яких ми, чесно кажучи, не були готові. Вода змушує знімати інакше. Багато сцен доводилося перероблювати, але було цікаво”, — ділиться Григорій.

Небезпечні трюки виконували дублери, а от водити катера та швартувати лодки вміли як актори, так іі члени знімальної групи.

Продюсерка серіалу згадує, що вже перша зміна почалася зі складнощів. А далі були і дощі у червні, і страшна спека, і холодні вітри. Одного разу через сильний дощ команда навіть не змогла виїхати з Сухого лиману і водії старвагенів залишилися там ночувати.

“Пам’ятаю, перший знімальний день припав на підняття блакитного прапора. У той день йшла сильна злива, а за сценарієм — перший день поліцейського у Чорноморську, курортна атмосфера, сонце, літо. А в нас на фоні люди ходять у куртках та чоботах”, — посміхається продюсерка.

Україномовний серіал в російськомовному місті

"Морська поліція. Чорноморськ" став першим україномовним серіалом, який знімали у Чорноморську. У зйомках в якості масовки взяли учать сотні чорноморців.

Актори зізнаються, що деякі “мовні” сцени вони навіть обігрували, але жодного разу не було складнощів із акторами епізодичних ролей.

“Багато акторів приїжджали з Києва. Адже акторів лише в одній серії — приблизно один одеський театр, а серій маємо 20. Нас також рятували дитячі театральні студії”, — каже продюсерка.

За словами Юрія Дяка, актори масовки не говорили, а там де потрібні слова, люди проходять проби: “Взагалі, живеш в Україні — маєш знати українську”.

Коли “Морську поліцію” покажуть по телебаченню

Через те, що графік зйомок дуже змістився, точна дата виходу серіала поки невідома.

Але Юрій Дяк та Григорій Бакланов розповіли, що планують дивитись серіал не лише для того, щоб проаналізувати свою гру і побачити власний розвиток, але й подивитись на кінцевий результат зйомок.

“Дякую всім, що настільки відкрито до нас поставилися. Якби не сприяння з усіх боків, знімати проект в незнайомому місті було б дуже складно. Жителі, міська влада, керівництво порту, адміністрація центрального пляжу — всі пішли нам назустріч”, — подякувала Маргарита Роздерій.

Попередня дата виходу серіалу навесні 2022 року.

На глядачів чекають погоні на катерах, стрибки в воду, занурення на глибину з водолазами і перестрілки в стилі ескобара.

У центрі сюжету – пригоди на роботі і особисте життя трьох абсолютно різних поліцейських морського патруля: совісного, але конфліктного капітана Кепа, ерудованого добряка лейтенанта Єгорки і сержанта Сержика – експресивного, веселого одесита.

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно