З сауною, ліфтом і літнім буфетом: в Чорноморську зайнялися реконструкцією спорткомплексу

23 июня 11:26 1283 0
З сауною, ліфтом і літнім буфетом: в Чорноморську зайнялися реконструкцією спорткомплексу
Місто

У 2022 році в Чорноморську планують реалізувати проект реконструкції Палацу спорту "Юність", який в 2018 році перейшов від порту місту.

Уже сьогодні заступник міського голови Ігор Сурнін провів зустріч з головним архітектором проекту Оленою Арсірій, представниками УКБ і зам директором Палацу спорту Інгою Ковальчук.

Проект реконструкції Палацу спорту розробила і представила компанія "Арсірій".

"У підвалі ми додаємо два евакуаційні виходи. На першому поверсі будуть нові роздягальні з душовими і туалетом. А у буфета з'явиться ще літня тераса. Також на першому поверсі з окремим виходом на вулицю ми розмістили сауну для спортсменів, яка до пожежі була в підвалі. На третьому поверсі додаємо трибуни", - розповіла технічні деталі реконструкції архітектор проекту Олена Арсірій.


Згідно з планом перепланування збільшать тренажерний зал і добудують котельню, завдяки якій басейн зможе працювати цілий рік. На другому поверсі замінять покриття на спортивний паркет. В проектний план входить заміна вікон, установка енергоефективних фасадів і системи кондиціонування залів. Завдяки системі автономної терморегуляції в кожному залі буде свій температурний режим.

Окрему увагу архітектори приділили інклюзивності будівлі. Люди з інвалідністю для реабілітації та занять спортом тепер зможуть піднятися на будь-який з трьох поверхів за допомогою зовнішнього ліфта.

"Зовні прилаштовується панорамний скляний ліфт, щоб люди з інвалідністю могли піднятися на другий і третій поверхи. На другому поверсі для них запланована роздягальня з душем і туалетом ", - підкреслила архітектор.


Серед запропонованих варіантів зовнішнього вигляду представили візуалізацію стильної будівлі в дереві в дусі часу, проте робоча група зупинилася на більш світлому варіанті. Напис "Палац спорту" розмістять внизу за прикладом фотозони "I ❤ CHORNOMORSK" на Приморських сходах. Замість емблеми порту на візуалізації герб міста.

Попередні орендарі залишаться, а на площах, які здавали під політичні офіси, з'явиться кімната для пінг-понгу.

За словами віце-мера Ігоря Сурніна, реконструкція "Юності" буде реалізовуватися поетапно і ніяк не вплине на роботу спортивного комплексу. Ремонтні роботи будуть проводиться паралельно з роботою спортивних секцій.

На сьогоднішній день розробляють проект, готують проектну документацію, а до кінця літа проект винесуть на експертизу. Почати реконструкцію "Юності" планують у 2022 році. А точна сума, в яку обійдеться реконструкція, буде відома після закінчення проектних робіт. Місто сподівається на співфінансування з боку області та країни.

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно