Море фекалій: коли будуть відомі результати аналізів морської води в Чорноморську

29 июня 02:34 2660 0
Море фекалій: коли будуть відомі результати аналізів морської води в Чорноморську
Місто

29 червня і відпочивальники, і жителі Чорноморська почали виставляти в соцмережах фото брудної морської води з плаваючими фекаліями. На центральному міському пляжі вивісили червоний прапор, а фахівці лабораторного центру МОЗ взяли забір морської води для аналізу.

Головний санітарний лікар України на водному транспорті Микола Голубятніков повідомив, що результати аналізів будуть відомі вже за два дні. Але в даному випадку забрудненість води - це лише наслідок культури відпочинку людей, оскільки фекальна каналізація в Чорноморську працює справно, без аварійних зливів в море.

"Двічі на тиждень ми відбираємо воду для аналізу. З початку літа відхилень від норм не було. Вода не відповідала нормам лише в період після дощів - в ній знаходили багато мулу та сторонніх предметів", - повідомив головний санітарний лікар.


Директор лабораторного центру МОЗ на водному транспорті порадив не купатися у морі після злив, адже зливна каналізація в Чорноморську стікає в море без очищення.

"Після дощів вода від вулиці Данченка, Паркової, Шума збирається в єдину систему зливної каналізації і йде в море неподалік від насосної станції. Але фекальна каналізація у нас працює справно, без аварійних спусків в море ".

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно