Місто пам'ятників: в Чорноморську відкрили монумент відомому двірнику

01 октября 02:46 1369 0
Місто пам'ятників: в Чорноморську відкрили монумент відомому двірнику
Місто

Сьогодні, 1 жовтня, в день, коли управління КП МУЖКГ в Чорноморську відзначає 57-ту річницю з дня свого відкриття, у дворі установи відкрили символічний пам'ятник двірникові.

Прообразом скульптури став художній персонаж Тихон з сатиричного роману «12 стільців», якого геніально втілив у фільмі Юрій Нікулін. Автор - Євген Хоперсков, скульптор, чиї твори обчислюються десятками на міських вулицях і парках.

На урочистий захід зібралися, як-то кажуть, все «вершки» місцевого політикуму, представники протиборчих ідеологій і партій, які невимушено розмовляли один з одним. Передвиборна сутичка - не перешкода згуртованості на комунальних святах, адже двірник - незамінна людина при будь-якій владі.

«За ці роки ми багато зробили, багато в чому досягли успіху, було і багато помилок, але одне залишається незмінним - наші двірники, - виступив начальник ГУЖКГ Сергій Миза. - Це люди, які щодня виконують свою важливу роботу. Бійці невидимого фронту: їх роботу часто не помічають, але якщо одного разу вони її не виконають, приводів для критики з боку городян буде чимало. Тому особисто я б хотів уважити цих трудівників. І поки ця повага лише символічна - у вигляді пам'ятника і грамот - але я переконаний, що на рівні і міста, і Кабміну буде піднято питання підвищення їх зарплат».

Монумент двірнику Тихону - збірному образу всіх зберігачів чистоти в Чорноморську - зроблений з антивандальноїм пластмаси і покритий бронзовою фарбою. Фактично він не представляє ніякої цінності для видобувачів за рахунок здачі металобрухту, але за ним стоїть робота і душа цілого колективу.

«Ми хотіли відкрити цей постамент ще на ювілей - 55-річчя нашого підприємства, але, на жаль, так і не знайшли спонсора. Тоді ми вирішили, що не будемо нікого чекати і разом з усіма співробітниками зібрали гроші (на момент проекту вартість пам'ятника становила 362 000 грн - ред.). Допомогли і представники малого бізнесу », - зазначив Сергій Васильович, підкресливши, що з бюджетних коштів на пам'ятник не витрачено ні копійки.

Що стосується перших відгуків, то гості заходу одноголосно схвалили фігуру бронзового Тихона, критичних зауважень до роботи вперше у городян не знайшлося.

«Знаєте, після меморіалу Портовику з цільного каменю, цей скромний монумент двірнику виглядає як твір рук Мікеланджело», - оцінив «Тихона» житель Чорноморська Олексій.

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно