Легендарний ринок "7 км" продадуть "з молотка"

03 декабря 05:17 302 0
Легендарний ринок "7 км" продадуть "з молотка"
Бізнес

Найбільший оптово-роздрібний ринок у Європі “7 км”, який з перших днів незалежної України одягав не одне покоління чорноморців, буде продано на аукціоні 7 грудня. Стартова ціна підприємства – 104 мільйони гривень.

Причиною приватизації та продажу стала кредиторська заборгованість на суму майже 12,2 млн грн

Після придбання новий власник зобов'язується погасити заборгованість “7 км” із заробітної плати та перед бюджетом протягом 6 місяців після його придбання. Також протягом першого півріччя роботи не може звільняти працівників, працевлаштованих на підприємстві. Їх станом на вересень 2023 року було 20 людей.

Нагадаємо, що ринок "7 км" фізично розташований на 7 км Овідіопольської траси під час в'їзду до Одеси. На початку свого створення у 1989 році він мав досить самодіяльну форму, де торговці буквально з рук продавали дефіцитні товари. Там можна було знайти джинси, ювелірні прикраси, чайні сувеніри та польські шампуні.

Завдяки розмаїтості товарів, їх винятковості та найчастіше цілком доступній ціні ринок став популярний у жителів Одеського регіону майже відразу. А за роки його існування тут побували мільйони споживачів та оптових покупців із Європи та Азії. Площа “7 км” на сьогодні становить 75 га і є своєрідним містом з власними вулицями та торговельними площами.

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно