Косплей, фестиваль борщу і лицарський турнір: як в Чорноморську апгрейдили День квітів

27 августа 12:31 1046 0
Косплей, фестиваль борщу і лицарський турнір: як в Чорноморську апгрейдили День квітів
Місто

11 вересня в Приморському парку Чорноморська вперше пройде свято "Гостинна хвиля". Нове міське свято замінить традиційний, але вже морально застарілий День квітів, готуватися до якого змушували всі школи міста.

Міське свято «Гостинна хвиля» випадає на День фізичної культури і спорту, тому спортивні та гастрономічні заходи пройдуть в одній локації, а для концерту і нагородження в Приморському парку встановлять сцену. А кафе і ресторани зможуть торгувати на фудкорті «Кухня народів світу».

"Головною героїнею свята стане Королева Троянда - один із символів Чорноморська. Заради неї пройде лицарська битва, після чого зварять царський борщ - два столітрових казана української національної страви. Всі наші жителі, звичайно ж, зможуть безкоштовно пригоститися", - анонсувала очільниця відділу культури Юлія Крістанова.

Цього року навчальні заклади міста також не залишаться без свята. Але замість вигадування інсталяцій кожна школа зможе прийняти участь в конкурсі костюмів персонажів «CHORNOMORSK Cos PLAY FANTASY». Учасники повинні представити сольний або груповий косплей на героїв аніме, комп'ютерних ігор або фентезі-серіалів.

"Ми почнемо зі шкіл і сподіваємося, що культура косплея сподобається всім жителям. Ми хочемо заразити цією культурою всіх городян, щоб в майбутньому дійти до карнавалу ", - поділилася Юлія Крістанова.


Конкурс костюмів пройде в двох номінаціях - сольна і групова, в кожній з яких визначать три призових місця. Винагорода за третє місце - 1 000 гривень, за друге місце - 2 000, за перше - 3 000 гривень. Гран-прі отримає кращий косплей в кожній з номінацій.

Юлія Крістанова поділилася, що в майбутньому переможцю конкурсу місто зможе оплатити участь у наймасштабнішому фестивалі коміксів і косплея в Україні.

Відділ культури планує запросити виступити дует "Анна-Марія", який став відомий після скандалу на відбірковому турі Євробачення. Однак остаточне рішення щодо програми свята буде прийняте на комісії, яка відбудеться 30 серпня.

Відзначимо, що для проведення сільськогосподарського ярмарку в суботу, 11 вересня, перекриють автомобільний рух по вулиці Парковій (від перехрестя Паркова / Данченка до Музею образотворчих мистецтв ім. А. Білого).

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно