Jameson – багаторічна класика ірландського алкоголю

06 октября 01:00 220 0
Jameson – багаторічна класика ірландського алкоголю
Бізнес

Майже два з половиною століття на полицях багатьох магазинів і барів присутній спиртний напій із барвистим написом Jameson. Під час більш уважного огляду можна дізнатися, що це сорт віскі з Ірландії. Варто ознайомитися з ним ближче.

Короткий екскурс в історію напою

Датою першої появи загадкового напою вважають далекий 1780 рік, коли в столиці Ірландії, Дубліні містер Джон Джеймсон відкрив власну винокурню. Вона виявилася доволі успішною, і сьогодні віскі Jameson є справжньою класикою алкогольних напоїв.

Любителів міцного алкоголю в Jameson приваблює насамперед тонкий і м'який горіхово-пряний смак, а також ледь вловимий аромат.

Домогтися такого неповторного букета смаку та запаху засновнику винокурні в Дубліні вдалося завдяки особливій технології, яка відрізнялася від традиційного способу виробництва спиртних напоїв у цій країні. Як основну сировину для виготовлення було вибрано солод ячменю.

Сама технологія приготування напою включає такі етапи:

  1. Висушування зерен ячменю в спеціальних печах з метою позбутися ледве вловимого відтінку диму, що залишається після традиційного в Шотландії обсмажування.
  2. Дистиляція за три етапи з використанням джерельної води.
  3. Розлив і витримка отриманого напою в дубових бочках, просочених хересом і бурбоном.
  4. Створення спеціального мікроклімату та обстановки в сховищах для тривалої витримки.

Використання бочок, просочених хересом і бурбоном, що зберігалися в них раніше, невипадкове. Це дає можливість віскі Jameson увібрати ледь вловимі відтінки або присмак цих сортів, а потрійна дистиляція дає змогу отримати надзвичайну легкість напою.

Крім того, витримка віскі здійснюється в спеціальних звуко- та світлонепроникних приміщеннях із постійним підтриманням режимів температури та вологості.

Віскі Jameson у наші дні

Сьогодні виробництво традиційного напою здійснює компанія Irish Distillers, яка постійно працює над створенням нових композицій смаків віскі. А до народного свята Ірландії – дня Святого Патрика – компанія-виробник щороку розробляє новий дизайн тари.

Реалізується віскі Jameson з різним дизайном, смаком і в Україні. Купити його можна в MAUDAU – інтернет-маркеті важливих штук, в асортименті якого є цей напій в оригінальних упаковках, зокрема й подарунковому варіанті.

Jameson – один із найдоступніших ірландських віскі. М'який і приємний смак робить його привабливим для широкої аудиторії, від новачків до поціновувачів.

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно