Як чорноморцям долучитись до написання диктанту Національної єдності

22 октября 09:04 99 0
Як чорноморцям долучитись до написання диктанту Національної єдності
Місто

У неділю, 27 жовтня, Україні відзначатиме День української писемності та мови. А напередодні - 25 жовтня - чорноморці можуть долучитись до урочистої щорічної традиції з цього приводу: написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності!

У 2024 році авторкою тексту для єдиного радіодиктанту стане популярна українська письменниця Оксана Забужко, а читати текст для слухачів буде поет, військовий та філософ Павло Вишебаба.

Тема диктанту залишається в секреті до дня написання, тому під час підготовки не обмежуйте себе: читайте, слухайте, декламуйте українською, це стане у нагоді, і ви швидко зможете опанувати хвилювання у годину Х.

За традицією минулих років радіодиктант збирає навколо себе тих, хто звик вчитись і вправно працює ручкою на папері: учнів, студентів, філологів. Але після 2022 року українці всіх поколінь із більшим завзяттям вчать рідну мову і бажають щороку свої знання перевірити саме в такий спосіб.

Тож обов’язково приєднуйтесь - приходьте із зошитами та ручками у читальну залу міської бібліотеки їм. І. Рядченка на проспект Миру, 30 о 10:50.

Трансляція диктанту почнеться об 11:00 на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, з будь-якого континенту світу можна писати з трансляцією ютуб-каналу Українського Радіо та facebook-сторінок Суспільного.

Читайте нас в Telegram, підписуйтесь на сторінку в Instagram та Facebook - дізнавайтесь новини першими!

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно