Гімн Одеси порушує мовний закон: його замінять або приберуть

30 апреля 01:44 1296 0
Гімн Одеси порушує мовний закон: його замінять або приберуть
Місто

Незважаючи на те, що Перший інформаційний портал публікує інформацію, яка безпосередньо стосується лише Чорноморська, ця новина з сусідньої Одеси не залишить байдужими і тих чорноморців, які глибоко цінують і поважають культурні цінності і традиції старого міста.

Згідно з річним звітом омбудсмена Тараса Кременя, офіційний гімн Одеси, прийнятий в 2013 році, порушує чинний Закон України "Про державну мову", адже звучить він російською.

"Також потребує приведення у відповідність до Закону рішення Одеської міської ради від 16.04.2013 №3297-VI« Про затвердження Положення про символіку міста Одеси та символи Одеського міського голови», яким затверджена російськомовна композиція «Пісня про Одесу» з радянської оперети «Біла акація» як гімн міста і розміщено на сайті Одеської міської ради російською мовою", - зазначено в офіційному документі омбудсмена.

Перший інформаційний портал нагадає читачам з Чорноморська, що музика до знаменитої "Пісні про Одесу" написана Ісааком Дунаєвським, а вірші - Володимиром Массом і Михайлом Червінським. Вперше пісню виконала прима одеського театру музкомедії Ідалія Іванова в 1955 році в опереті "Біла акація". У 2013 році її затвердили в якості офіційного гімну Одеси рішенням міської ради на чолі з мером Геннадієм Трухановим.

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно