Чи можна змінити кредитний ліміт по картці

05 сентября 11:58 281 0
Чи можна змінити кредитний ліміт по картці
Бізнес

Основна відмінність кредитної картки від картки для виплат – наявність кредитного ліміту, тобто можливості отримати миттєвий кредит від банку без додаткових заяв. Наявність встановленого кредитного ліміту по картці означає, що особа може розрахуватися нею, навіть коли на рахунку 0 гривень власних коштів.

Розмір кредитного ліміту, як правило, встановлюється під час отримання кредитки. Але за заявою позичальника він може бути збільшений або зменшений. Як змінити кредитний ліміт по картці, якщо розмір “довіри” від фінустанови не влаштовує, та які документи для цього потрібні? Ми запитали представників ПриватБанку.

Як запросити підвищення кредитного ліміту

Якщо поточного ліміту недостатньо для задоволення матеріальних потреб або особі знадобилися гроші терміново, власник картки може подати онлайн-заявку, щоб збільшити кредитний ліміт. Нагадаємо, що максимально по кредитній картці “Універсальна” він сягає 200 000 грн. Такий ліміт дозволяє робити дорогі покупки, оформлювати оплату частинами на коштовні речі – побутову техніку, гаджети тощо.

Документи, що підтверджують платоспроможність клієнта

Щоб отримати найвищий ліміт довіри від банку, потрібно підтвердити своє фінансове становище. Будьте готові, що банк перевірить вашу кредитну історію та матеріальний стан. Звичайно, найбільше значення мають поточний дохід особи та її зайнятість, а також позитивна кредитна історія – наявність вчасно погашених позик та відсутність простроченої заборгованості.

Але банк запитує і додаткові дані, які можуть впливати на платоспроможність клієнта, а саме:

  • відомості про сімейний стан та наявність дітей;
  • наявність нерухомості – чи є власна квартира, орендоване житло або особа проживає з батьками;
  • місце роботи, посада та інші дані.

Заповнивши необхідні відомості, очікуйте рішення на погодження або відмову.

Як зменшити кредитний ліміт

Іноді власники кредиток зменшують кредитний ліміт чи встановлюють нульовий. Це роблять з метою запобігання імпульсивним покупкам та надмірному кредитному навантаженню. У такому разі потрібно вписати в рядок із розміром кредитного ліміту суму, меншу за поточну. Ніякі підтверджуючі документи, як у випадку зі збільшенням ліміту, надавати не потрібно.

Чи потрібно страхувати кредитний ліміт

Зараз ПриватБанк надає своїм клієнтам послугу страхування кредитного ліміту у разі настання страхового випадку. Йдеться про втрату роботи чи працездатності. Програма страхування допомагає погасити заборгованість за карткою коштом страхової компанії. Таким чином, позичальник уникає прострочення за договором.

Отже, кредитна картка є не лише зручним платіжним засобом, але й допомагає отримати миттєвий кредит від банку на вигідних умовах. Наявність достатнього ліміту по картці відкриває доступ до додаткових коштів, коли це потрібно, та робить можливим придбання дорогих речей на виплат.

Донати на дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно