Чи може шампанське псуватись?

09 августа 10:36 1026 0
Чи може шампанське псуватись?
Бізнес

Вино може зберігатися десятиліттями і століттями. Від цього його смак стає тільки кращим, насиченішим і глибшим. А ось шампанське, через вуглекислий газ, що міститься всередині, із часом починає втрачати свої смакові якості.

Ігристі вина натурального бродіння мають триваліший термін зберігання, якщо порівнювати їх із сортами, штучно насиченими газами.

Умови зберігання

При порушенні правил і рекомендацій, навіть нещодавно виготовлене ігристе вино може швидко зіпсуватися. Тому важливо купувати напої в продавців, які мають спеціально обладнані склади, що відповідають вимогам:

  • темне місце зі стабільною температурою 10-12 °С і вологістю 75-85 %;
  • полиці для горизонтального зберігання, так шампанське Cava буде стикатися з пробкою, що запобігає її пересиханню;
  • транспортування такого товару має здійснюватися в спеціальних контейнерах, захищених від світла й тепла.

Після покупки ігристе вино варто зберігати в прохолодному місці, обов'язково – без доступу сонячних променів. Від тепла напій не тільки швидше зіпсується, а й може буквально «вибухнути» через активність бульбашок газу.

Елітні ігристі вина мають необмежений термін придатності. Унікальна технологія виготовлення з природним утворенням вуглекислого газу забезпечує збереження всіх смакових якостей навіть через десятки років.

Здебільшого термін придатності сортів шампанського, представлених на українському ринку, становить від 6 до 24 місяців.

Чи можна зберігати відкрите шампанське?

Відкриту пляшку із шампанським можна зберігати в холодильнику до 24 годин. Обов'язково тару потрібно закупорити або щільно обмотати фольгою. Але, як показує практика, жодні маніпуляції не дають змоги тривалий час зберігати бульбашки. Напій швидко «видихається» і стає несмачним.

За кімнатної температури термін зберігання скорочується до кількох годин.

Порада: залишки шампанського можна заморозити у формі для льоду і використовувати в майбутньому для приготування коктейлів.

Ігристе вино є інгредієнтом багатьох соусів, десертів та основних страв. Тож краще не мучити себе несмачним напоєм, а знайти йому застосування, де він буде справді корисним і актуальним.

Чи можна пити прострочене шампанське?

Ігристі вина натурального бродіння можна пити навіть після закінчення терміну придатності, зазначеного виробником. Звичайно ж, якщо ви впевнені, що шампанське зберігалося за правильних умов. Алкогольні напої високої якості можна завжди купити в маркеті важливих штук Маудау.

Якщо після відкриття пляшки стало помітно, що напій видихнувся або з'явився осад, вживати його не варто.

Якщо вдома немає спеціальної винної шафи, призначеної для тривалого зберігання алкогольних напоїв, робити запаси не варто.

Купити дрони для ЗСУ
НЕМАЄ КОМЕНТАРІВ
Для того, щоб залишити коментар, необхідно